Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ...ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ… Η περίπτωση του Νηπιαγωγείου στο Παντείχι.




Στο Τελευταίο Θρανίο πιστεύουμε ακράδαντα ότι δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση έχουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως βαθμίδας, φυλής, χρώματος, καταγωγής, θρησκεύματος… και ότι ανάμεσα σε πολλά άλλα ποιοτική εκπαίδευση σημαίνει και κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Γεγονός που δεν υφίσταται ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία, αφού τα περισσότερα βρίσκονται σε μισθωμένους χώρους αντιμετωπίζοντας σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Πρόσφατα  ζήτημα προέκυψε με την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης για τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Καλοχωρίου – Παντειχίου σε προκάτ αίθουσα, για να δοθεί ο χώρος που χρησιμοποιούσε στο Μουσικό Γυμνάσιο, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.
Το Τελευταίο Θρανίο επισκέφθηκε τα σχολεία και συζήτησε με τη νηπιαγωγό και τον γυμνασιάρχη. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ολιγωρία της  Δημοτικής αρχής κι εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Είναι, άλλωστε, αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου Χαλκίδας η στέγαση και η κατάσταση της κτιριακής υποδομής όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων).

Όσον αφορά στο ζήτημα της μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου στο Καλοχώρι-Παντείχι, λόγω των αυξημένων αναγκών του Μουσικού Σχολείου, το πρόβλημα δεν προκλήθηκε λόγω άσχημων σχέσεων μεταξύ των νηπιαγωγών με τον γυμνασιάρχη, όπως εσφαλμένα και μεταξύ άλλων, ειπώθηκε πρόσφατα σε γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Η επιτροπή καταλληλότητας έχει την ευθύνη και εισηγήθηκε την έγκριση μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου στο ISOBOX. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι μέλος της επιτροπής καταλληλότητας ήταν και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος και συμφώνησε στην λύση που προτάθηκε.

Συνάδελφοι,
Το Τελευταίο Θρανίο ζητάει την εξέταση εκ νέου του προβλήματος και την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, άλλωστε οι ανάγκες των δυο σχολείων έχουν την ίδια αξία. Κάθε μεταστέγαση θα πρέπει να γίνεται σε καλύτερους χώρους. Άρα οφείλει να βρεθεί μια λύση που να καλύπτει τις ανάγκες και των δυο σχολείων και όχι του ενός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.