Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου με τεράστιες επιπτώσεις, στην εκπαίδευση των παιδιών και την ζωή των εκπαιδευτικών σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, προχωράει σε αλλαγές, που αλλάζουν τη λειτουργία των σχολείων, στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών. Η αδράνεια και η παραίτηση που καλλιεργούν έντεχνα και ο κατακερματισμός των εκπαιδευτικών σε υποομάδες, δεν πρόκειται να ωφελήσει τον αγώνα μας για το Δημόσιο σχολείο της ποιότητας και της αξιοπρέπειας. 

Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη μόνιμη θέση του γιατί τα περισσότερα κεκτημένα έγιναν ζητούμενα και γιατί αυτό που φάνταζε σενάριο έγινε ζοφερή πραγματικότητα… 

Διεκδικούμε: 

· Ουσιαστικό διάλογο του Υπουργείου με τo συλλογικό μας όργανο, τη ΔΟΕ για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο. 

· Επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων των σχολικών μονάδων 

· Δίκαιο, διάφανο και καθόλου γραφειοκρατικό σύστημα στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων 

· Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή. 

· Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 

· Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Κανένας εκπαιδευτικός καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει. 

· ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους. 

· Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη. 

· Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου. 

· Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές) 

· Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη. 

· Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία. 

· Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο). 

· Ίσα δικαιώματα σε αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς 

· Ουσιαστικός σχεδιασμός για τις δομές που λειτουργούν για τα παιδιά των προσφυγικών καταυλισμών. 

Η νέα πραγματικότητα, επιβάλλει, προτάσεις και όχι στείρα άρνηση, λογική και όχι εξαλλότητα και κραυγές, συμμετοχή και όχι απουσία, τεκμηρίωση και όχι λαϊκισμό. 

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί όλα τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας στις 13.30μ.μ.

Η αποχή και η κριτική συνάδελφοι δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ….ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει. 




ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.