Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.



Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου με τεράστιες επιπτώσεις, στην εκπαίδευση των παιδιών και την ζωή των εκπαιδευτικών σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, συνεχίζει να αποφασίζει χωρίς διαβούλευση και διάλογο αλλαγές, που διαλύουν τη λειτουργία των σχολείων, στο όνομα της εξοικονόμησης δαπανών. 

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η φτωχοποίηση της χώρας μας, η ανύπαρκτη περίθαλψη, το σχολείο των περικοπών, η ζωή και η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας υπό αμφισβήτηση… η ελπίδα υπό εξαφάνιση…. Η αδράνεια και η παραίτηση που καλλιεργούν έντεχνα και ο κατακερματισμός των εκπαιδευτικών σε υποομάδες, δεν πρόκειται να ωφελήσει τον αγώνα μας για το Δημόσιο σχολείο της ποιότητας και της αξιοπρέπειας, για τη το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας.

Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη μόνιμη θέση του γιατί τα περισσότερα κεκτημένα έγιναν ζητούμενα και γιατί αυτό που φάνταζε σενάριο έγινε ζοφερή πραγματικότητα… Διεκδικούμε: 

· Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή.
· Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 

Με προτάσεις και όχι στείρα άρνηση, λογική και όχι εξαλλότητα και κραυγές, συμμετοχή και όχι απουσία, τεκμηρίωση και όχι λαϊκισμό, διεκδικούμε …αγωνιζόμαστε …συμμετέχουμε… Η παιδεία είναι η ελπίδα για την ανάκαμψη και την αλλαγή της χώρας που διαλύεται στοχευμένα και μεθοδευμένα…. μέσα από αποφάσεις, που δημιουργούν εργασιακό μεσαίωνα και γυρίζουν την εκπαίδευση πολλά χρόνια … 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι ώστε να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – συλλαλητήρια, που διοργανώνονται από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις ,

αποφασίζει:

να κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 4/4/2017 για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου, όπως έχει αποφασιστεί από τη ΔΟΕ και μια επιπλέον τρίωρη στάση για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος, ή τις τρεις τελευταίες ώρες του απογευματινού, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις. 

Με τον ίδιο τρόπο διαμορφώνεται και η στάση εργασίας της Τετάρτης 5/4/2017. 

Επιπλέον την Τετάρτη θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Συλλαλητήριο στην Αθήνα από το Βούρκο στις 11.30π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στη Βέτα Κορωναίου στο 6974341868

Αγωνιζόμαστε για το σχολείο των ίσων ευκαιριών για την ποιότητα στην εκπαίδευση που δικαιούνται όλα τα παιδιά.

Κανείς δεν εφησυχάζει…. κανείς δεν βολεύεται…

Όχι στο σχολείο των μνημονίων !!

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.