Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η Ειδική Αγωγή προς …. διάλυση;



Και ενώ το προηγούμενο σχολικό έτος η κυβέρνηση έδειχνε ότι ενδιαφέρεται για την πολύπαθο χώρο της ειδική αγωγή, ιδρύοντας νέα Τμήματα Ένταξης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Ε.Ε.Ε.Κ, Ε.Π.Α.Λ και Τ.Ε.Ε. για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απασχολώντας χιλιάδες αναπληρωτές σε αυτές τις δομές, υπερκαλύπτοντας με προσωπικό τις δομές των ΚΕΔΔΥ και δεσμευόταν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην ειδική αγωγή το παρόν σχολικό έτος αλλάζει ρότα:


·         Δίνει το δικαίωμα διορισμού στην ΕΑΕ σε εκπαιδευτικούς χωρίς βασικό πτυχίο, αλλά με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή «απλή» προϋπηρεσία.
·         Επιτρέπει την απόσπαση εκπαιδευτικών Π.Ε. 70 ( χωρίς κανένα τυπικό προσόν στην ειδική αγωγή) σε Τμήματα Ένταξης, Ειδικά σχολεία, Παράλληλες στηρίξεις κ.α. προκειμένου να διαχειριστεί τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς που προέκυψαν από τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου.
·        Επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς χωρίς πτυχίο ειδικής αγωγής με πλεονάζουσες ώρες να παρέχουν παράλληλη στήριξη σε μαθητές προκειμένου να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο.
·         Αυξάνει τον επιτρεπόμενο αριθμό των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανά τμήμα, γεγονός που πλήττει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών και δυσκολεύει το έργο όλων των εκπαιδευτικών.  
·          Αλλάζει τον πίνακα κατάταξης μόνο των αναπληρωτών Ε.Α. προτείνοντας μοριοδότηση με βάση επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια.
·         Διοργανώνει ταχύρρυθμα επιμορφωτικά σεμινάρια δύο μόνο ημερών για μόνιμους εκπαιδευτικούς χωρίς καμία κατάρτιση στην εκπαίδευση μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, προφανώς για να καλύψει πρόχειρα ανάγκες του νέου σχολικού έτους.

Το Τελευταίο Θρανίο στηρίζει έμπρακτα τόσο την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και τους αναπληρωτές συναδέλφους  που δουλεύουν χρόνια τώρα  σε δομές ΕΑΕ. Οι αιρετοί του (τακτικός και αναπληρώτρια) και τα μέλη του Δ.Σ. παραβρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ευβοίας αλλά και στην παρεμπόδιση των παραπάνω σεμιναρίων. Το Τελευταίο Θρανίο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα για :

·         Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.