Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

«Κωφοί κι ακούοντες εν δράσει»




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας: Κωφοί κι ακούοντες εν δράσει, από 24 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2017, σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιτόχωρο –Όλυμπος και Ναύπλιο.

Το φεστιβάλ βασίζεται 100% στην ευγενική χορηγία και την εθελοντική προσφορά Ελλήνων πολιτών και στη διάθεση χώρων και παροχής υπηρεσιών από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το φεστιβάλ φέτος τελεί υπό την αιγίδα των: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Oι δράσεις του εντάσσονται στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα BeActive 2017 που συντονίζονται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το φεστιβάλ αυτό στοχεύει στην

- ανάδειξη του πολιτισμού μας,

-αναπτέρωση του ηθικού κάθε Έλληνα ότι συνεχίζουμε να αποτελούμε κοιτίδα πολιτισμού με πολύ αξιόλογους ανθρώπους,

- κουλτούρα του Έλληνα Πολίτη σε θέματα όπως το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

- Η ιστορία μας σε κάθε ιστορική πρόκληση ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ & ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική συνέργεια υπέρ της ανάπτυξης και αναδόμησης της κοινωνίας μας σε θεμέλιες λειτουργικές και ευοίωνες πολιτισμικές βάσεις με βασικό σκοπό τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ, ανεξαρτήτου κοινωνικής ταυτότητας και ως επιμέρους στόχους:

• την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών (ανάλογα με την πόλη που φιλοξενείται το φεστιβάλ),

· Την πνευματική μας κληρονομιά και ηθική μας παρακαταθήκη

• τη φιλοξενία έντεχνων καλλιτεχνικών σχημάτων που εμπλέκουν κωφούς ή σχετίζονται με την κουλτούρα τους

• την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης

• την τόνωση του εμπορίου τοπικών προϊόντων

• την πρόληψη της υγείας

• την άτυπη εκπαίδευση

• την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με σύμπραξη κωφών και ακουόντων, ΑμεΑ και μη, συμπεριλαμβανομένης κάθε πληθυσμιακής μειονότητας

• και την προβολή των σωματείων ΑμεΑ

Οι δράσεις αθλητισμού, καλλιτεχνίας, τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά και Λιτόχωρο θα προαναγγείλουν το νέο μέλος της διοργάνωσής μας, τον ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, όπου θα φιλοξενηθούν εκεί οι περισσότερες εκδηλώσεις. Απώτερος σκοπός του Φεστιβάλ είναι η και η ανάπτυξη ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ δια μέσω δράσεων που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ εξυπηρετεί και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού πολιτιστικού Δικτύου στην Ενδοχώρα, με πρωταγωνιστές, τις δημοτικές και δημόσιες αρχές.

Στο Φεστιβάλ, πλέον, εντάσσουμε και προσκαλούμε όλες τις πληθυσμιακές κοινωνικές μειονότητες με πρωταγωνιστή όμως τον κάθε χρήστη Νοηματικής ή άλλης εναλλακτικής επικοινωνίας.

Ιστορικό του Φεστιβάλ: http://esai.gr/DHIA_2016.html

Ιστοσελίδα Φεστιβάλ 2017: http://esai.gr/DHIA_2017.html

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα ή για να υποστηρίξετε τις δράσεις μας ως εθελοντής, επισκεφθείτε το blog της ιστοσελίδας http://esai.gr/DHIA_2017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.