Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ψήφισμα για τις επιθέσεις στη Συρία.


Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας παρακολουθώντας τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Συρία αλλά και στην γενικότερη περιοχή μας, καταγγέλλει τα μεθοδευμένα σχέδια, που εξυπηρετούν συμφέροντα με στόχο τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, και ενεργειακών δρόμων, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής. 

Η άμεση κατάπαυση του πυρός και ο τερματισμός του εμφυλίου, στη Συρία, με την άμεση έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε όλες τις πλευρές είναι ζητούμενο. 

Σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια Σύριοι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσά τους 6 εκατομμύρια πρόσφυγες στο εσωτερικό της ρημαγμένης χώρας. Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και των αγνοουμένων.
Πολλοί από αυτούς, αντί ανθρωπιστικής βοήθειας, δέχθηκαν την 14η Απριλίου παράνομη διεθνή επίθεση από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία σε μεμονωμένους στόχους. Η συνακόλουθη διπλωματική αδυναμία οδηγεί σε κλιμάκωση της βίας και όχι στην επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων. 

Η όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και η εκδήλωση τους με βίαιο τρόπο, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους όλους λαούς. 
Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας. 
Μονόδρομος είναι οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. 

Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας. 
Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν. 

Καταδικάζουμε τη βία και τον πόλεμο υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή!! 

Για το ΔΣ 

Η Πρόεδρος               Η Γραμματέας 
Βέτα Κορωναίου       Έφη Βαρβάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.